Jeroen Oomen

Sinds 22 jaar ben ik werkzaam binnen de psychiatrie. Vanaf 1999 werk ik als psychiater, psychotherapeut, teamcoach en inhoudelijk leidinggevende. In 2010 ben ik ook werkzaam als gezins- en relatietherapeut.

In mijn vak probeer ik naast het stellen van een diagnose, te zoeken naar wat de kracht van een persoon is en waarom deze kracht verminderd of verdwenen is. Familie, vrienden en de omgeving zijn bij deze zoektocht erg belangrijk, evenals bij het hervinden van deze kracht.

Ik heb brede ervaring met hulpverlening aan migranten en vluchtelingen. Vanaf 2003 tot 2007 was ik werkzaam in Eritrea. In het kader van capacity building heb ik trainingen ontwikkeld en gegeven aan artsen op het gebied van 'mental health'. In 2004 heb ik het Healthy Mind project ontwikkeld en uitgevoerd. Dit is een outreach psychosociaal programma.

Mijn specifieke deskundigheid ligt op het gebied van stemmings- en angstklachten en traumaklachten en hoe deze klachten hun wisselwerking hebben met de omgeving. Ik geloof in de relatie tussen lichaam en geest en pas dit ook toe in mijn behandelingen.

Momenteel ben ik ook werkzaam als psychiater binnen de GGZ-NHN.

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info